12 χρόνια προσφοράς για τον Πολιτιστικό Σύλλογο “Σκιάθος”

Φέτος συμπληρώνονται 12 χρόνια από την ίδρυση του Συλλόγου, 12 χρόνια προσφοράς στη Σκιάθο, για τον πολιτισμό, το περιβάλλον, τον άνθρωπο.

Την χρονιά που πέρασε ο Σύλλογος υλοποίησε 44 δράσεις, για τις οποίες προχώρησε σε 52 συνεργασίες με Φορείς του Δημοσίου, Υπηρεσίες, Οργανισμοί, Οργανώσεις , μεταξύ αυτών οι τοπικοί Σύλλογοι και Αρχές, o Δήμος Σκιάθου, το Δίκτυο Σημαντικών Κοιμητηρίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τη Διεύθυνση Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης και τη Διεύθυνση Συντήρησης Αρχαίων και Νεωτέρων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Θεσσαλίας, την Πρεσβεία της Αυστρίας, το Μουσείο Μπενάκη, το Βυζαντινό & Χριστιανικό Μουσείο, το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, το Μουσείο της Πόλης του Βόλου, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Newport-Skiathos Club του Newport/Rhode Island/USA, την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης, τη Διεθνή Ένωση Φίλων Νίκου Καζαντζάκη, την οργάνωση ‘MONUMENTA’ , την HELMEPA, το Δίκτυο Μεσόγειος SOS, την οργάνωση ‘Δεσμός’, την Εταιρεία Παπαδιαμαντικών Σπουδών, τον φορεά πολιτισμού της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος & Αλμυρού «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος», την 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, κα.

Για τις δράσεις δημοσιεύθηκαν 41 δελτία τύπου, τα οποία αναδημοσιεύθηκαν σε περισσότερα από 430 Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, τοπικής και Εθνικής εμβέλειας, με θετικότατη δημοσιότητα για τη Σκιάθο.
Η υποστήριξη των Μελών και των Φίλων ήταν καθοριστική, για την υλοποίηση των δράσεων. Ο Σύλλογος ευχαριστεί θερμά, τους Μεγάλους Χορηγούς, Γεώργιο Π. Αλεξανδρίδης, Ρίκα Βοσνιάδη, Όλγα Μάνου-Μουσείο Λούλη, Αριστείδη Δερβένη-Skiathos Palace Hotel, Βασίλη Νικολάου-Hellenic Seaways, Aegean- Olympic Air, TENA ATEBE, Περιφέρεια Θεσσαλίας, Αλέξανδρο Ευσταθίου-Dolphin of Skiathos, Δημήτρη Κολιάκο- ISlea Hospitality Group, Ναντιάνα Ξενάκη-Hotel Esperides, Ηλέκτρα Χατζημιχάλη-Atrium Hotel, Κατερίνα Μιχαήλ- mare gaia, Απόστολο Σκούρα-Αστέρας S/M, Γεώργιο Αντωνίου-Πρωτεύς, Μαθηνός Travel-Aqua Ferries, οι οποίοι γενναιόδωρα στήριξαν τη δράση του.
«Στις μέρες μας, ο Εθελοντισμός παίρνει μια ιδιαίτερη θέση, αφού είναι μεγαλύτερη η ανάγκη για προσφορά και ακόμη μεγαλύτερη η ευθύνη μας να καταθέσουμε τις δυνάμεις μας, να δίνουμε το χρόνο μας και να προσφέρουμε.
Ελπίζουμε μέχρι τον επόμενο Αύγουστο με την απαραίτητη βοήθεια όλων των μελών στη συνέχεια και κατά το δυνατόν επέκταση των δράσεων του Συλλόγου μας» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ