2ο ΕΠΑΛ Βόλου: Εκδήλωση παρουσίασης ενδοσχολικού προγράμματος

Με εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 4 Μαΐου και ώρα 19:00, στο αμφιθέατρο του ΤΕΕ Μαγνησίας, θα γιορτάσει το 2ο ΕΠΑΛ Βόλου (Εσπερινό) τη λήξη του σχολικού έτους, με εκδήλωση για την παρουσίαση του ενδοσχολικού προγράμματος, με τίτλο «3DCITYART», που υλοποιήθηκε τη φετινή χρονιά.

Το πρόγραμμα υλοποίησαν οι μαθητές/-τριεςτης Α τάξης, στο πλαίσιο του μαθήματος της Ερευνητικής Εργασίας στην Τεχνολογία, και τηςΒ΄ και Γ΄ τάξης, που φοιτούν στον Τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών,δίνοντας «σάρκα και οστά» σε μία πρωτότυπη ιδέα, βασιζόμενοι στη σύγχρονη τεχνολογία και με στόχο την καινοτομία. Το προϊόν “project” εντάχθηκε   στο πρόγραμμα εικονικών επιχειρήσεων του ΣΕΝ/JAGREECE και παρουσιάστηκε στην μαθητική έκθεση της Θεσσαλονίκης κατά το τρέχον σχολ. έτος, όπου οι μαθητές/-τριες, εμβαθύνοντας στον ψηφιακό σχεδιασμό, δημιούργησαν μία εικονική επιχείρηση, και δημιούργησαν, με τη μέθοδο της φωτογραμμετρίας, τρισδιάστατα ψηφιακά μοντέλα – έργα τέχνης, με δυνατότητα αξιοποίησης στη διακόσμηση κοινόχρηστων και ιδιωτικών χώρων.

Στην εκδήλωση, θα βραβευτούν οι μαθητές/-τριες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα και θα απονεμηθεί τιμητική πλακέτα στον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, για την ευγενική χορηγία από τον φορέα μιας θέσης εργασίας ηλεκτρονικού υπολογιστή για τις ανάγκες του σχολικού προγράμματος.

Ο Διευθυντής του σχολείου, κ. Ευάγγ.  Παρασκευάς, δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τη συμμετοχή των μαθητών/-τριωντου σχολείου στο πρόγραμμα και την πρωτότυπη ιδέα των μαθητών, επισημαίνοντας παράλληλα ότι θα είναι τιμή για το 2ο ΕΠΑΛ η παρουσία του εκπαιδευτικού κόσμουστην εκδήλωση, αλλά και όποιου γονιού και μαθητή ενδιαφέρεται να ενημερωθεί για τους τομείς που λειτουργούν στη σχολική μονάδα.

 

 

 

 

ΠΗΓΗ

Prev Με επιτυχία η 10η Εκδήλωση για τις Φυσικές Επιστήμες στην Καρδίτσα
Next Βόλος: Τα βότανα του Πηλίου θέμα πανελληνίου συνεδρίου