Γιορτή της Βολιώτικης Χορωδίας για τα 80 χρόνια

Γιορτή της Βολιώτικης Χορωδίας για τα 80 χρόνια

Η Βολιώτικη Χορωδία, το παλαιότερο καλλιτεχνικό Σωματείο στην πόλη του Βόλου, συμπληρώνει φέτος 80 χρόνια συνεχούς λειτουργίας, 1937-2017, και προσκαλεί τα μέλη, τους φίλους, και όλο το κοινό του Βόλου και της περιοχής μας σε μία πανηγυρική επετειακή εκδήλωση, προκειμένου να δώσει σε όλους την ευκαιρία να της ευχηθούν «να τα (ε)κατοστήσει!».

Η εκδήλωση, θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017, ώρα 19:00 στο Θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Ιωνίας και θα περιλαμβάνει τραγούδια και αναμνήσεις από την ιστορία των χιλιάδων εθελοντών παιδιών, ανδρών και γυναικών, που συμπορεύονται επί 80 χρόνια στους δρόμους της καλής μουσικής και της κοινωνικής προσφοράς.

Ειδικότερα η εκδήλωση θα περιλαμβάνει
στον χώρο του Θεάτρου πολλά τραγούδια, παλαιά και νεώτερα, και σύντομες αναδρομές με εικόνα και λόγο σε σημαντικές στιγμές της ιστορίας
στο φουαγιέ έκθεση φωτογραφιών, αφισών, τιμητικών διπλωμάτων, μεταλλίων και λοιπών αναμνηστικών, καθώς και καταλόγους με ονόματα Χορωδών
και κάποιες εκπλήξεις …
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Ύστερα από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου στην εκδήλωση θα τιμηθούν για την μακρόχρονη συνεπή παρουσία και την εν γένει προσφορά τους στο Σωματείο οι Χορωδοί Χρυσούλα Δαμίγου, Δέσποινα Δημητρουλοπούλου, Δημήτριος Ζησιμάτος, Ελένη Θεοδωρακοπούλου, Θεοπίστη Σοφοκλέους, Ελευθέριος Στράκας, Αφροδίτη Χατζηαγγελάκη-Μάνου και ο Χορωδός και Μαέστρος (1998-1999) Γιώργος Μουτσιάρας. Το Δ.Σ. αποφάσισε επίσης να τιμήσει τα «χορωδιακά ζευγάρια» Δημήτρης Μυτηλιός-Βιολέτα Μακρυγιάννη, και Νίκος Χατζηαντωνίου-Έλσα Χαϊντούτη.
Εξαιρετική τιμή θα αποδοθεί στον Επίτιμο Πρόεδρο της Βολιώτικης Χορωδίας κ. Αλέξανδρο Δημητρόπουλο, που από το 1992 έως το 2014 ως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου συνέβαλε τα μέγιστα στην κοινωνική καταξίωση και την καλλιτεχνική ανέλιξη του Σωματείου.
Η έκθεση θα είναι επισκέψιμη από ώρα 17:00 (5 μμ), ώστε να υπάρχει η δυνατότητα να την απολαύσουν όλοι.
Η όλη εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας & Σποράδων και την Διεύθυνση Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου.
Θα είναι τιμή μας και χαρά μας να σας ξεναγήσουμε στα 80 χρόνια ιστορίας της Βολιώτικης Χορωδίας το βράδυ της 25ης Νοεμβρίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας.

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Share