Πράσινο φως από Εισαγγελία για τα έργα στην Καραμπατζάκη

Πράσινο φως από Εισαγγελία για τα έργα στην Καραμπατζάκη

Όπως έγινε γνωστό τα έργα στην Καραμπατζάκη θα συνεχιστούν εφόσον ακόμα δεν έχει κριθεί από την Αποκεντρωμένη η νομιμότητα της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου, που λήφθηκε τη Δευτέρα και κατά της οποίας προσέφυγαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Μαργαρίτης Πατσιαντάς και Θωμάς Κλημόπουλος και η οποία αφορούσε τα έργα στην Καραμπατζάκη.

Στην ουσία η Επιθεώρηση Εργασίας, στην οποία η κ. Κοκκινάκη έκανε επίσημα καταγγελία,  είναι αυτή που σταμάτησε σήμερα τον εργολάβο να συνεχίσει το έργο. Του ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να συνεχίσει τις εργασίες σε ένα εργοτάξιο που δεν ειναι σωστά περιφρουρημενο ώστε να μην ενέχει κινδύνους για τους κατοίκους.

Η αστυνομία σύμφωνα με πληροφορίες ανέφερε ότι δεν είναι έτοιμη να περιφρουρήσει το έργο και αυτό θα μπορούσε να γίνει σε επόμενο χρονικό διάστημα.

Το πάρκο που καταλήγει η Καραμπατζάκη στη Λεωφόρο Ειρήνης

Οι πολίτες αποφάσισαν να συνεχίσουν την περιφρούρηση και θα κάνουν νέα συνέλευση μεθαύριο Κυριακή.

Δηλώσεις Φ. Κοκκινάκη και Κ. Γαργάλα 

Ο κ. Γαργάλας δήλωσε:  «Όταν υπάρχει εκκρεμοδικία, όπως αναγνωρίζει και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, όταν υπάρχουν ενστάσεις επί αποφάσεων Δημοτικού Συμβουλίου οι οποίες αφορούν στην ουσία του έργου και όταν υπάρχουν τόσο ισχυρές αντιδράσεις των κατοίκων, η πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής είναι απερίγραπτη και ανεξήγητη. Μπορεί να εξηγηθεί με ψυχολογικούς όρους, όχι όμως με πολιτικούς όρους. Εμείς αυτό που λέμε είναι: Υπομονή, βρε παιδιά, μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα που θα κριθούν τα ζητήματα στο Συμβούλιο της Επικρατείας και εκεί θα δούμε ποιος είχε δίκιο και ποιος είχε άδικο. Αλλά όταν η πολιτική μπαίνει σ’ ένα επίπεδο που είναι πια ένα στοίχημα – άσος στο ημίχρονο, διπλό τελικό – τότε τα αποτελέσματα είναι απαράδεκτα έως καταστροφικά, για τον πολίτη, αλλά και για την δημοτική αρχή. Η Αστυνομική Διεύθυνση γιατί να έρθει αντιμέτωπη είτε με τους μεν είτε με τους δε για ένα καπρίτσιο της δημοτικής αρχής, διότι περί αυτού πρόκειται».

Η Καραμπατζάκη όπως φαίνεται από τη Λεωφόρο Ειρήνης προς την Αναπαύσεως

Το χρονικό της σημερινής ημέρας αναπτύσσει η κ. Κοκκινάκη 
«Μάθαμε χθες το βράδυ ότι θα υπήρχε μια καταδρομική επιχείρηση και αποφασίσαμε να συγκεντρωθούμε από τις 7 το πρωί. Στις 7:30 ακούσαμε το σφυρί να σπάζει και τρέξαμε προς το σημείο μπαίνοντας μπροστά στα μηχανήματα. Ήρθε η αστυνομία και στις 9:30 μας κάλεσε η Εισαγγελέας. Θεώρησε ότι επειδή όλη αυτή η ιστορία βασίζεται σε μια απόφαση που πάρθηκε τη Δευτέρα το πρωί στο Δημοτικό Συμβούλιο, από το οποίο αποχωρήσαμε επειδή μάθαμε ότι έκοβαν τα δέντρα, και ότι είναι νόμιμη και άμεσα εκτελεστή. Σημειώνεται, βέβαια, ότι αυτή η απόφαση έχει προσβληθεί στην Αποκεντρωμένη. Εμείς παρακαλέσαμε να υπάρξει μικρή υπομονή από τη δημοτική αρχή, διότι θεωρούμε ότι εντός των ημερών θα υπάρξει απόφαση αναστολής από το ΣτΕ αλλά και από την Αποκεντρωμένη. Η δημοτική αρχή ήταν αδιάλλακτη, δεν ήθελε καν να το συζητήσει, προφανώς λαμβάνοντας εντολές «άνωθεν». Στην συνέχεια κλήθηκε η Αστυνομία η οποία είπε δήλωσε απροετοίμαστη να αντιμετωπίσει ένα τέτοιο γεγονός και ζήτησε παράταση έως τη Δευτέρα».

Απαντώντας στον χαρακτηρισμό «μπαχαλάκηδες», η κ. Κοκκινάκη δήλωσε πως οι κάμερες είναι αδιάψευστοι μάρτυρες ότι εδώ είναι συγκεντρωμένοι οικογενειάρχες άνθρωποι, οι οποίοι ήρθαν για να υπερασπιστούν την ποιότητα ζωής, το οξυγόνο μιας πόλης. Δεν ήρθαν να υπερασπιστούν ούτε την αυλή τους, ούτε την καλοπέρασή τους. Οι περισσότεροι από εμάς δεν μένουμε καν σ’ αυτή την περιοχή. Δυστυχώς, όμως, η δημοτική αρχή έχει βάλει πείσμα, αμέτι-μουχαμέτι, να ανοίξει την Καραμπατζάκη. Ε, λοιπόν, αυτό δεν θα το καταφέρει… Διότι εκτός από τα νομικά μέσα που θεωρούμε ότι έχουμε στα χέρια μας, υπάρχουν οι κάτοικοι που είναι απέναντι σ΄αυτή την κατάσταση».

Ανακοίνωση του Δήμου Βόλου

Έπεσαν οι μάσκες και αποκαλύφθηκαν οι πραγματικές προθέσεις όλων αυτών που δηλητηριάζουν το κλίμα και δυναμιτίζουν την κοινωνική ειρήνη μετά τη σημερινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο γραφείο της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Βόλου, κ. Καντά, με την συμμετοχή εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής, εκπροσώπων κατοίκων της οδού Καραμπατζάκη και εκπροσώπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας.

Ολες οι ενέργειες της Δημοτικής Αρχής κρίθηκε ότι είναι ΝΟΜΙΜΕΣ και από την Εισαγγελία δόθηκε το πράσινο φως για συνέχιση των εργασιών και γι αυτό καλούμε τους πολίτες να μην πέφτουν θύματα της παραπληροφόρησης των γνωστών πολιτικών απατεώνων και των «μπαχαλάκηδων», που εξυπηρετούν ιδιοτελή συμφέροντα.

Προειδοποιούμε όλους όσοι σχεδιάζουν τη συνέχιση της παρεμπόδισης του Δημοτικού έργου να μην το πράξουν, γιατί θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες του Νόμου.

Η Δημοτική Αρχή εξήντλησε όλα τα περιθώρια διαλόγου και διαβούλευσης, ακόμα και χθες παρουσίασε αναλυτικά τους σχεδιασμούς της για την περιοχή, αλλά συνάντησε την αρνητική στάση της ομάδας που μάχεται για τα προσωπικά της συμφέροντα και αντιμάχεται τα συμφέροντα της πόλης. Σε καμία περίπτωση, και ας το συνειδητοποιήσουν, δεν πρόκειται να αποστούμε του προγραμματισμού μας και να επιτρέψουμε την ύπαρξη διαχωριστικών γραμμών – συμβόλων, όπως το τμήμα αυτό της Καραμπατζάκη, που και την πόλη διχοτομούν και την κοινωνία διαχωρίζουν, σε πατρίκιους και πληβείους.

Αταλάντευτη και αδιαπραγμάτευτη θέση μας είναι η προάσπιση και η προώθηση του δημοσίου συμφέροντος, απέναντι σε οποιαδήποτε άλλα συμφέροντα που δεν εξυπηρετούν την πόλη και τους πολίτες

ΠΗΓΗ

Share